Produkt dnia
Olej macadamia / Macadamia oil
Olej macadamia / Macadamia oil
14,99 zł
szt.
Olejek awokado / Avocado oil
Olejek awokado / Avocado oil
19,99 zł
szt.
Glinka zielona montmorillonite
Glinka zielona montmorillonite
14,99 zł
szt.
Olejek eteryczny pomarańczowy
Olejek eteryczny pomarańczowy
12,99 zł
szt.
Masło Shea Raw 220 ml
Masło Shea Raw 220 ml
29,99 zł 11,90 zł
szt.
Newsletter
Podaj swój adres e-mail, jeżeli chcesz otrzymywać informacje o nowościach i promocjach.

Olejek rycynowy / Castor oil

Dostępność: średnia ilość
Wysyłka w: 24 godziny
Cena: 11,99 zł 11.99
quantity szt.
dodaj do przechowalni
Ocena: 3.25
Producent: Nature Queen
Kod produktu: 84

Opis

Olejek rycynowy wytwarzany jest z rośliny pochodzącej z Afryki, zwanej rącznikiem pospolitym, która obecnie zdobi wiele polskich ogródków. Gatunek ten należy do rodziny wilczomleczowatych i nazywany jest powszechnie rycynusem. Aby pozbyć się toksycznych właściwości podczas procesu wytłaczania wyciska się nasiona na zimno, a następnie wygotowuje się je wraz z wodą.

Olejek rycynowy posiada wszechstronne właściwości pielęgnacyjne. Dobroczynnie wpływa  na włosy, rzęsy i brwi, doskonale oczyszcza twarz i zmiękcza skórę, nawet tę najtwardszą na piętach. Ma właściwości przeciwzapalne i przeciwbakteryjne. Od lat jest znany jako lek do łagodzenia różnych bóli. Ma szerokie zastosowanie nie tylko w farmakologii, ale również w kosmetyce, do pielęgnacji i masaży.

Działanie:

przeciwzapalne

przeciwbakteryjne

łagodzi ból

Jak stosować?

Najczęściej stosowany w celu wzmocnienia oraz odżywienia rzęs, brwi oraz włosów. Metodą na odżywianie rzęs jest regularna aplikacja olejku rycynowego za pomocą umytej szczoteczki od tuszu. Jednym z najbardziej popularnych zabiegów z użyciem oleju jest nakładanie go na włosy. Pomaga to zregenerować zniszczone włosy oraz sprawić, że będą mniej wypadały. Na końcówki nakłada się bezpośrednio czysty olejek, do całej skóry głowy.

Opinie o produkcie (0)

do góry
Pokaż pełną wersję strony
Click Shop | Hosting home.pl